Feng-Shui-Numerologija »

Feng shui u trpezariji

10.07.2013.
Feng shui u trpezariji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Prostorija u kojoj se porodica okuplja utiče na ukupnu porodičnu sreću kao i na međusoban odnos članova, a istovremeno na sposobnost porodice da stvara i održava svoju sreću i bogatstvo. Zbog toga njabolji položaj je kada trpezarija zauzima središte doma.

 

Trebalo bi da se nalazi u blizini kuhinje, ali što dalje od ulaznih vrata.

 

Trebalo bi da odaje utisak prostranstva, a važno je da osobe mogu slobodno da ustanu sa svakog mjesta za stolom, a da im pri tome ne smetaju zidovi ili namještaj.

 

Na našim prostorima se najčešće koristi pravougaoni sto, dok je u feng šui-ju pravougaoni sto simbol nejednakosti medju ukućanima i razmirica medju supružnicama kao i izmedju roditelja i djece.


Najpovoljniji oblik je okrugli, odnosno ovalni sto. Stolovi sa oštrim ivicama odašilju negativnu energiju pa se zato i ne preporučuju. Okrugli sto simbolizuje jednakost i razumijevanje.

 

Pravilan položaj je veoma važan, vodite računa da se nikada ne nalazi između dvoje vrata na takozvanoj "vatrenoj liniji", kao i da se ne nalazi ispod noseće grede.

 

Prostorija treba da bude dobro osvetljena, što omogućava protok energije.

 

Trpazarija treba da djeluje prostrano i prijatno, pa bi u tom djelu doma trebalo postaviti ogledalo koja pored toga što vizuelno "širi" prostor, isto tako simbolično udvostručuje količinu hrane što energetski "privlači" obilje i blagostanje.
 


Čitanja: 91 | Komentara: 0 | Dodaj komentar