Aktuelno »

Sajam venčanja 10 i 11.mart 2012. Šumadija sajam u Kragujevcu/ Video

23.02.2012.
Sajam venčanja 10 i 11.mart 2012. Šumadija sajam  u Kragujevcu/ Video

Drugi po redu Sajam vencanja u Kragujevcu. Na Sajmu će mladenci moći da pronađu sve za venčanje, od venčanica i burmi do najsitnijih detalja, kao što su pozivnice, torte, bidermajeri, cvetni aranžmani za dekoraciju enterijera,šminku, frizure i ostale detalje koji su sastavni deo svadbene ceremonije.

 

 

 

Izlagači
venčanice, agencije za venčanja, odela, cvećare, restorani, foto i video,  zlatare- nakit, obuća, torte, dekoracija, pozivnice, šminka, muzika, frizure, limuzine, specijalizovani časopisi za venčanja, ketering usluge, šator...

 Klasične izlagačke sadržaje pratiće modne revije i brojni promotivni sadržaji  koji ce upotpuniti „Sajam venčanja 2012“ i uciniti  atraktivnijim i još bolje posećenim.

 
″Šumadija sajam″ Kragujevac
Radno vreme
11h- 20h
Besplatan ulaz
Besplatan parking

 

Bili smo na II sajmu vencanica  u Kragujevcu. Sajam je poceo u 12 h bez svecanog otvaranja i  posebne najave. Svega  19 izlagaca  od kojih deset iz Kragujevca, dva iz Velike Plane i po jedan iz Velikog Gradišta, Čačka, Belušića i Beograda. Preovladavali su izlagaci vencanica (osam salona) ciji glavni cilj bio je  ugovoriti sto vise vencanja (mada su jos  dva sata po otvaranju  ulepsavali i oblacili lutke u  svoje najlepse haljine) . Buduci mladenci  su  osim salona vencanica  mogli  da se  odluce i za jednog od dva fotografa, jednu jedinu cvecaru i sajamski restoran. Najavljivani  izbor izlagaca od strane organizatora  ostao je  zaista samo u najavi a posetiocima veoma suzen izbor.

Ovo je  zvanicno drugi sajam vencanica u Kargujevcu. Prvi  odrzan je  2010., a 2011. odlozen je u poslednjem trenutku zbog nedovoljnog broja izlagaca. U razgovoru sa izlagacima tim SveZaVencanje dosao je do zakljucka da su visoke cene zakupa osnovni razlog loseg odziva. Po kvadratu trebalo je izdvojiti oko 2500 dinara, sto znaci da za skroman stand od 15m2 treba izdvojiti oko 40000 dinara /po danu. Znaci, za oba dana 80000 dinara. Za  trenutne uslove i standard Kragujevcana dosta je to novaca. Inace prvobitna verzija  bila je da sajam traje  tri dana, sto se ocigledno u samom startu odustalo. Izlagaci su bili nezadovoljni i rasvetom ( lampe na pojedinim standovima su pregorevale), a da niko od briznih nije  mario za  te sitne nedostatke.

Buduce mlade  mogle su da  isprobaju haljine i odluce se za pravu skoro na svim standovima vencanica. Postojali su i eksponati koji su samo za razgledanje a proba  bi se zakazala u salonu. Takvi standovi su po nasem misljenu bili i najlepse uredjeni. skupocene haljine  sijale su  i odisale pravom drazi  cina koji predhodi, a haljine koje su visile na ofingerima  vise puta iznajmljivane podsecale na vasar.

 

 

"U ovoj godini  inace ne treba ocekivati previse", rece nam gospodja Mira vlasnica salona "Mira vencanice" iz Kragujevca. Za one  sujeverne, a ima ih, vazi pravilo da do 22. marta i Mladenaca / pravoslavni praznik/, srpska mlada ne oblaci vencanicu, cak ni ne proba. Mozda je i to jedan od razloga slabog odziva izlagaca  i posetilaca. Zatim, za sujeverne  drugo pravilo: u prestupnoj godini se ne pocinje nista bitno pa  naravno i sami cin vencanja.

 

 

Kao sto rekose u Sumadija Press-u "Za organizovanje uspešne i atraktivne sajamske manifestacije nije dovoljan prostor i nekoliko lokalnih SZR. Potreban je veliki trud i različite organizacijske sposobnosti, kao i dobar marketing. Tek tada će se  Kragujevac na mapi sajamskih manifestacija izdvojiti kao relevantan GRAD, a ne palanka sa brojnim vašarima. Dolazak što većeg broja i što raznovrsnijih izlagača podiže, takođe, i značaj lokalnih učesnika i njihov profesionalni kredibilitet."
U sve ovo i sama  sam se uverila upoznavsi jednu od organizatorki manifestacije. SveZaVencanje portal medu prvima je objavio  vest o  manifestaciji a da pritom nisam uspela od organizatorke da izmamim cak ni osmeh. U hodu i kao nekoj zurbi  razmenile smo nekoliko kratkih recenica. Rec "Hvala" toga dana kao da nije ni postojala

 

 

 Delic atmosfere mozete pogledati na linku  / video

 

 Tekst: Milena Urosevic / SveZaVencanje /

 

 

 


Čitanja: 113 | Komentara: 4 | Dodaj komentar

Dragana Vojvodic - 12.03.2012.
Delimicno se slazem sa Vama,bili smo jedni od izlagaca na pomenutom sajmu vencanica,tacno je da nas je bilo samo 19 i da su to uglavnom bili saloni vencanica iz Kragujevca,ali se ne slazem sa Vama oko zakupa kvadratnog prostora, jer pouzdano znam da je cena kvadratnog prostora za izlagace bila 2.500 dinara po kvadratu ali ne i po danu vec za oba dana koliko je sajam i trajao.

milena - 12.03.2012.
Sto se tice zakupa prostora informaciju koju sam zelela da podelim sa svima dobila sam direktno na sajmu od takodje izlagaca./mogu Vam proslediti adrecu na licni mejl./ Nije mi namera da sirim neistinu. Hvala na informaciji koju ste poslali.

milena - 12.03.2012.
Zvanican cenovnik http://www.sumadijasajam.rs/uploads/prijave_i_pozivi/2012/vencanja_2012/PRIJAVA.pdf

bata - 12.03.2012.
Sajam vencanica u kragujevcu 2012.........velika sramota, obmana, totalna ne ali totalna profesionalnost ne, ali ne lj u ba z n o s t a hoce samo pare i malo da ih operu. Zalosno bez ceremonije otvaranja pa i vasar ima ceremoniju otvaranja a ne sajam. Ali dobro, zaboravice se sve za tri dana, ali velika sramota. Mozda ce neki drugi put biti bolje ali ne sa ovom postavkom organizatora