Aktuelno »

Pripremite se za bikini

08.06.2012.
Pripremite se za bikini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šortsevi, top majice, kupaći... Jun je počeo, sezona kupanja je sve bliža. Ako niste zadovoljne svojim izgledom u bikiniju evo šta odmah treba da preduzmete.

 

5 načina da se po hitnom postupku pripremite za bikini

 

PREZNOJAVANJE JE IMPERATIV
Konsultujte se sa stručnjacima i započnite ubrazni program treniranja. Kondiciju ćete steći ako vežbate barem tri puta nedeljno. Uključite u aktivnosti i šetnju, a obavezna je i detoksikacija. Da biste postigli maksimalan efekat radite vežbe koje pokreću više grupa mišića istovremeno - čučnjevi, iskorak.

Preporuka:Vežbajte ujutru da pokrenete metabolizam.

 

GUZA I STOMAK SU PRIORITETI
Gluteus je najveći mišić u ljudskom telu. Kada radite vežbe za zadnjicu sagorevate najviše i najbrže kalorije. Da biste izgledali sjajno na plaži vežbajte jednako i regiju stomačnih mišića. Potrebno je da radite serije vežbi barem tri puta nedeljno da biste rezultate primetili za tri nedelje.

Preporuka: Lezite leđima na pod sa nogama savijenim u kolenu. Stopala neka budu na podu. Izdignite kukove, da kolena budu u ravni sa ramenim pojasom. Kukovi su paralelni sa podom. Po deset puta sa jednom nogom u vazduhu izdignite kukove.

 

PIJTE ŠTO VIŠE VODE
Ako unosite nedovoljno tečnosti efekti vežbanja neće biti uočljivi. Preporuka stručnjaka je da žena pije vodu svakog dana najmanje pet odsto od svoje težine(ako ima 65 kilograma, treba da pije oko 3,2 litra tečnosti).

Preporuka: Ne izbegavajte hladnu vodu. Istraživanja su pokazala da kada pijete vodu sa ledom organizam troši više kalorija da bi održao normalnu telesnu temperaturu.
 

POVEĆAJTE UNOŠENJE PRIRODNIH DIURETIKA
Namirnice mogu da vam ubrzaju metabolizam i pomognu u gubljenju kilograma. Prirodni diuretici su krastavci, asparagus, limun, zeleni čaj i uopšte hrana bogata magnezijumom, vitaminom C i kofeinom.

Preporuka: Jedite što više krastavce i dodajte nekoliko kapi limuna u vodu.

 

SMANJITE ČAŠICE
Ako pijete pivo svake večeri, smanjite na maksimalno tri večeri nedeljno. Smanjićete unos kalorija i sačuvati snagu sa naporne treninge.
Preporuka: Uvek popijte alkohol u "sendviču" sa vodom - pre i posle popijte vodu da biste izbegli efekat dehidracije.
 

 

Foto: Shutterstock
Izvor: Zena.bllic.rs

  

 

 

 


Čitanja: 71 | Komentara: 0 | Dodaj komentar