Aktuelno »

Manifestacija Kolektivno venčanje ®

20.05.2012.
 
 
Venčali su se parovi iz svih krajeva Srbije, kao i interno raseljene osobe. Najmladji par mladenaca ima 19, a najstariji 65 godina.
Pre ceremonije venčanja, parovi su se zabavljali uz raznovrstan muzičko-zabavni program ispred Skupštine grada Beograda, a uz trubače su svi zaigrali kolo.
Nakon venčanja, mladenci su prošetali do Skadarlije i okupili se u restoranu "Velika Skadarlija", gde je organizovana proslava.
Kao i prethodnih godina, venčanje je besplatno, a mladenci će dobiti i poklone sponzora manifestacije "Kolektivno venčanje". 
Prvo kolektivno venčanje održano je 1999. godine, kada se venčalo 19 parova.
Tokom decenije održavanja te manifestacije u Starom dvoru venčalo se više od hiljadu parova iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske, Kanade, SAD, Austrije, Nemačke, Švedske, Danske i Venecuele.
Manifestacija je neprofitabilna i cilj joj je da propagira bračnu zajednicu kao jednu od najviših društvenih vrednosti.
 
 
 
Manifestacija „KOLEKTIVNO VENČANJE” ® nastala je davne, 1999. godine u toku NATO bombardovanja.
Osmišljena je kao svojevrsna poruka ljubavi i prijateljstva, ohrabrenje mladima da ljubav može da pobedi mržnju i bombe… ali i kao potreba da se pomogne mladim bračnim parovima koji prvi put stupaju u bračnu zajednicu i obezbedi venčanje koje će mladencima ostati u pamćenju čitavog života.

 Muzičko-scenska postavka manifestacije „KOLEKTIVNO TV VENČANJE – SVADBA ZA MAŠTANJE” ®  ima svoju tradiciju i ugled koji se sticao iz godine u godinu – evo, više od jedne decenije!

Akcija je neprofitabilnog karaktera, organizuje se jednom godišnje, uvek u mesecu maju. Ima za cilj da propagira bračnu zajednicu kao jednu od najviših društvenih vrednosti, ali i da doprinese obogaćenju kulturnog, turističkog i privrednog sadržaja Beograda.
 
Tokom svih ovih godina održavanja manifestacije venčalo se preko hiljadu parova iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Crne Gore, Kanade, Švedske, Danske, a bila je i jedna nevesta iz Kine.
Vremenom, akcija je prerasla u turističku, privrednu, kulturnu i humanitarnu manifestaciju u kojoj je mladencima obezbeđeno potpuno BESPLATNO VENČANJE! Besplatne venčanice za mlade, video kasete, prenočište u hotelima u Beogradu, hrana i piće i brojni pokloni!
Dve stotine parova mladenaca, uz učešće brojnih pevača, glumaca, folklornih ansambala – čine sadržaj programa u televizijskoj emisiji u kojoj bračni parovi ceremonijalno potvrđuju svoje sudbonosno – DA!
 
Skupština grada Beograda pokrovitelj je akcije „KOLEKTIVNO VENČANJE” ® svih ovih jedanaest godina. Udruženje novinara Srbije, opština Savski venac i Radio Televizija Srbije su organizatori ove manifestacije,
uz podršku dnevnih novina – „Večernjih novosti” i „Politike”.
Organizaciju i realizaciju čitavog programa, uključujući kompletan rad na scenariju i režiji, od prve godine, obavljao je novinar Tivi Melčev, ujedno i idejni autor projekta .
Akciju su pratile i vrlo afirmativno o njoj pisale gotovo sve domaće novinske, radio i televizijske kuće.
Direktan prenos vrši Prvi program RTS-a.
 

Manifestacija Kolektivno venčanje ® održaće se 20.05.2012.u 10h u  Svečanoj sali Skupštine grada Beograda

PRAVO prijave za učešće na kolektivnom venčanju imaju svi državljani Srbije koji PRVI PUT stupaju u bračnu zajednicu. VENČANJE JE BESPLATNO.
Prijavljivanje se vrši u toku čitave godine, a budućim supružnicima obezbeđena su besplatna venčanja, venčanice, prenoćište u hotelima, kao i prigodni pokloni i vredne nagrade.
Budući bračni parovi koji žele da se kolektivno venčaju mogu da se prijave na telefone
063 / 88 33 220__i    011 / 36 91 258,    svakog radnog dana između 12 i 15 časova.

 

Izvor: kolektivnovencanje.com

 


Čitanja: 117 | Komentara: 0 | Dodaj komentar