Aktuelno »

Kolektivno vencanje Beograd-sudbonosno "da" uglas reklo 222 para

18.05.2013.
Kolektivno vencanje Beograd-sudbonosno

Najveće kolektivno venčanje u Beogradu. "Svadba za maštanje", kolektivno venčanje 222 para, održana je danas ispred Starog dvora uz nekoliko stotina gostiju mladenaca i nastupe poznatih pevača. Ovo je i najveće kolektivno venčanje u Beogradu u poslednjih 15 godina.

Predsednik Organizacionog odbora Milan Krkobabić šaljivo je najavio matičare, u kontekstu kviza emisije "Žikina šarenica".

- Matičari će sada da vam postave jedno jednostavno pitanje, a ja bih voleo da čujem šta ćete odgovoriti - rekao je Krkobabić i dodao je da je ovo tipična, prava i najveća srpska svadba.

Mladenci su se sinoć potpisali u matičnu knjigu venčanih, a matičarke opštine Savski venac pitale su još jednom mlade i mladoženje da li dobrovoljno stupaju u brak.

- Izabrala sam ovaj način venčanja jer je drugačije i bilo nam je baš lepo - kaže Monika Belić, jedna od nevesta, prepoznatljiva po belom kišobranu koji je nosila.
Gosti, kumovi i mladenci okupili su se već u devet sati ispred hotela Moskva.

Nakon toga je usledio čin svečanog venčanja ispred Skupštine grada, a onda su parovi nastavili u restoran u Skadarliji. Mladencima je čestitao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Venčanje je besplatno, mlade dobijaju venčanice, mladoženje besplatno šišanje, a postoji i mogućnost korišćenja 50 odsto popusta za nakit, usluge frizera i kozmetičara, kao i fotografske usluge.

Smeštaj mladenaca iz unutrašnjosti obezbeđen je za dan ranije u pet hotela. Parovi su uglavnom iz Srbije, ali su na venčanje u Beograd doputovali i mladenci Amerike, Kanade, Austrije i bivših jugoslovenskih republika.

Kolektivno venčanje se održava od 1999. godine, kada je Tivi Melčev osmislio manifestaciju kao poruku ljubavi i prijateljstva, ohrabrenje mladima da ljubav može da pobedi mržnju i bombe.

Izvor: Blic.rs 
Foto: O. Krutenjuk


Čitanja: 97 | Komentara: 0 | Dodaj komentar